Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Επίσκεψη του Νομάρχη Θύμιου Σώκου, στο χώρο κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α. Δήμου Στράτου.



Σειρά σημαντικών επισημάνσεων με στόχο τόσο τη σωστή όσο και την άμεση λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Γεωγραφικής Ενότητας, που σύντομα ολοκληρώνεται, έκανε ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος μετά την επίσκεψή του στο χώρο κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α. (Μονοδένδρι του Δήμου Στράτου) την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009.
Με την ολοκλήρωσή του ο Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Στράτου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται στους Δήμους: Αγγελοκάστρου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Αρακύνθου, Νεάπολης, Στράτου, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Θεστιέων, Παναιτωλικού, Ινάχου, Μενιδίου και Φυτειών.
Ο κ. Σώκος μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: «Κάναμε σήμερα μια ακόμη επίσκεψη, για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις εργασίες στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής μιας μεγάλης περιφέρειας. Το έργο εξελίσσεται και νομίζω τον Ιούλιο θα έχει εκτελεστεί πάνω από το 95% των προβλεπόμενων εργασιών. Είναι γεγονός ότι το έργο αυτό θα δώσει μια άλλη διάσταση στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.
Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει ο φορέας διαχείρισης. Θα πρέπει να προκηρυχθούν οι θέσεις που προβλέπονται για την σωστή λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α, και να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες από όλες τις πλευρές. Με την ευκαιρία θα απευθυνθώ στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και στην κυβέρνηση. Το Εργοστάσιο Μηχανικής Διαλογής των απορριμμάτων είναι επιβεβλημένο να γίνει εδώ και να χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Ο χώρος αυτός είναι μοναδικός στην Δυτική Ελλάδα. Τέτοιος χώρος δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει σε άλλες περιοχές.
Απευθύνομαι επίσης και στους Δημάρχους και θέλω να πω ότι πρέπει να συντονιστούν και να βοηθήσουν όλοι, ώστε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να λειτουργήσει άψογα το έργο με την ολοκλήρωση των εργασιών.
Υπάρχει μια καθυστέρηση σε σχέση με την έναρξη των εργασιών του δρόμου προς τον Χ.Υ.Τ.Α. Ο δρόμος έπρεπε να γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τα έργα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Έπρεπε να περάσουν όλες αυτές τις διαδικασίες της χρηματοδότησης μελέτης, της έγκρισης μελέτης, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων".
Κατά την επίσκεψη του κ. Σώκου στον Χ.Υ.Τ.Α του Δήμου Στράτου, παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, Αρακύνθου Απόστολος Ντζάνης, Παραβόλας Βασίλης Καπέρδας καθώς και εκπρόσωποι δήμων που απαρτίζουν την 2η Γεωγραφική Ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου