Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Με λαμπρή εκδήλωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)






















Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝ.ΣΥ και την τίμησαν πολλοί καλεσμένοι οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα και δημιούργησαν ξηρομερίτικη ζεστασιά.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου αποδείχτηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παριστάμενους μέλη και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν τη προβολή Βίντεο-ντοκιμαντέρ του Άγγελου Μηλιώνη, με φωτογραφίες από Ξηρομερίτικα πρόσωπα και να απολαύσουν στο τέλος της εκδήλωσης τα εδέσματα, ποτά και γλυκά που προσφέρθηκαν από την Ομοσπονδία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο Δημήτρη Στεργίου ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και όλους τους Ξηρομερίτες μια καλή χρονιά και στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Προβολή Βίντεο-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ξηρομερίτικα πρόσωπα».
Αμέσως μετά όλοι οι παρευρεθέντες παρακολουθήσαν ένα 10λεπτο Βίντεο-ντοκιμαντέρ του Άγγελου Μηλιώνη, που τους εξέπληξε όλους ευχάριστα. Το ντοκιμαντέρ περιλάμβανε αφιέρωμα σε Ξηρομερίτικα πρόσωπα. Ο Άγγελος Μηλιώνης αποτύπωσε στο ντοκιμαντέρ εικόνες και πρόσωπα του τόπου μας, ζωντάνεψε τα πρόσωπα φωτογραφιών, τους έδωσε σάρκα και φωνή και ξεδίπλωσε τη νεώτερη ιστορία του Ξηρομέρου. Οι φωτογραφίες αποτελούσαν ένα ρεπορτάζ, μια αναμετάδοση της καθημερινής ζωής στην επαρχία μας. Τα «Ξηρομερίτικα πρόσωπα» συγκίνησαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρεθέντες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πόπης Βασίλειος, ο βουλευτής Καραγκούνης Κώστας, ο αντινομάρχης Αθηνών και Πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Κόκκαλης Βασίλειος, από τη ΠΑΝ.ΣΥ: ο Πρόεδρος Χολής Πάνος, ο Γ. Γραμματέας Τσαναής Μιχάλης, ο πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ Γερομήτσος Νίκος, ο πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ Μπούρος Γιάννης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Σάββας Αλέκος, ο π. πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Τρυφιάτης Πάνος, η πολιτευτής Σιούνα-Δημητρακοπούλου Μαρία, ο πολιτευτής Κατερινόπουλος Αθανάσιος, ο συγγραφέας Μήτσης Νίκος και δημοτικός σύμβουλος Αλυζίας, ο π. πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Κλαδευτήρας Χρήστος, ο π. πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Χατζαράς Θανάσης, το π. στέλεχος της Ομοσπονδίας Βενέτης Σπύρος, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Πατούλας Χρυσόστομος, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Προδρόμου Μπιτσάβας Θωμάς, ο πρόεδρος της Βελανιδιάς Φυσελιάς Σπύρος, ο επίτιμος Πρόεδρος της Βελανιδιάς Γαζέτας Χρήστος, ο τραγουδιστής Κολοβός Βασίλης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Μπαμπίνης Μπενέκος Σπύρος, ο σκηνοθέτης του έργου «Το βουνό μπροστά» Ντούρος Βασίλης και ο παραγωγός της ταινίας Νικολέτος Νίκος καθώς τέλος και εκπρόσωποι όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία.
FOTO ART ANGELOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου