Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε ο Επιτάφιος Θρήνος, στο Ρίβιο για πρώτη φορά.

Τη Μ. Παρασκευή οι Χριστιανοί όλου του κόσμου ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος . Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες της Σταύρωσης.
Για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Ριβίου τελέσθηκε η Ακολουθία των Παθών ύστερα από πρωτοβουλία του Πατέρα Εφραίμ, του Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου Σωτήρη Σταμουλάκη και των πιστών του οικισμού.
Από τις πρωινές ώρες ο Επιτάφιος ανθοστολίσθηκε από τους πιστούς έτοιμος να δεχθεί το σεπτό σώμα του Ιησού στην μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης και θυσίας του Θεανθρώπου για τον άνθρωπο. Η τελετή της Αποκαθήλωσης έγινε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής. Η περιφορά του Επιταφίου αργότερα αποτέλεσε μοναδικό θέαμα για τους πιστούς καθώς δεν είχε τελεσθεί ποτέ πριν στον οικισμό. Οι καμπάνες του Αγίου Ευσταθίου ηχούσαν πένθιμα για το Δράμα του Θεανθρώπου. Η ατμόσφαιρα άκρως συγκινητική προκαλούσε πρωτόγνωρα συναισθήματα. Πολλοί περαστικοί που πήγαιναν στις γενέτειρες πατρίδες τους έκαναν στάση στον οικισμό να συνοδεύσουν τον Επιτάφιο . Ο Δήμος Φυτειών και το Τοπικό Συμβούλιο είχαν φροντίσει για τα πυροτεχνήματα τα οποία μόλις ο Πατέρας Εφραίμ έψαλε « Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ » φώτισαν τον ουρανό. Οι πιστοί με κατάνυξη και συγκίνηση ανανέωσαν την συνάντησή τους για τον επόμενο χρόνο με την ευχή να συνεχιστεί η ιερή αυτή παρακαταθήκη .
Μετά την λήξη της τελετής του Επιταφίου στο Ρίβιο, ο Πατέρας Εφραίμ τέλεσε και στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου την τελετή του Επιτάφιου Θρήνου, όπου πλήθος πιστών συνόδευσε την περιφορά του Επιταφίου για πρώτη φορά στους δρόμους του χωριού καθώς μέχρι πρότινος η περιφορά περιοριζόταν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και της πλατείας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Δ. Δ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου