Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Συζήτηση στην Κατούνα για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» . Διαφωνίες για τις συννενώσεις.


ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.....
Πολυμορφία...
αυτή είναι η φράση που θα ταίριαζε όσο αναφορά τις προτάσεις που ακούστηκαν από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων στην Επαρχία Ξηρομέρου στην χθεσινή διαβούλευση της ΤΕΔΚ Αιτ/νίας για το χωροταξικό σχεδιασμό.
Στην σύσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Α. Κοιμήση όσο αναφορά της αρμοδιότητες με ιδιαίτερη όμως αναφορά στον αγροτικό τομέα αφού το Ξηρόμερο είναι αμιγώς κτηνοτροφική και παραγωγική περιοχή όσο αναφορά την γεωργία.

Ο Δήμαρχος Μεδεώνος Γ. Σεραφής απέρριψε την πρόταση του ΙΤΑ και πρότεινε, όπως και ο Δήμαρχος Φυτειών Π. Τζαχρήστας για νέο Δήμο Κεντρικού Ξηρομέρου με συνένωση των δήμων Μεδεώνος-Φυτειών -Αλυζίας.
Ο Δήμαρχος Ανακτορίου Γ. Αποστολάκης επισήμανε πως ο δήμος του είναι πανέτοιμος για την διοικητική μεταρρύθμιση και επισήμανε πως η Βόνιτσα θα πρέπει να αποτελέσει έδρα του νέου Δήμου που θα δημιουργηθεί
(και όχι άδικα αφού διαθέτει όλες τις υπηρεσίες), ο Δήμαρχος Παλαίρου Νίκος Σολδάτος μίλησε για το δήμο του ότι είναι ένας ισχυρός και βιώσιμος δήμος με ανάπτυξη και ο Δήμαρχος Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης, υπεραμύνθηκε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να παραμείνει ο δήμος Αλυζίας ως έχει και να εξαιρεθεί από τον Καλλικράτη.
Μίλησαν επίσης ο Πολιτευτής Τρυφιάτης Πάνος που τόνισε ότι το Ξηρόμερο πρέπει να γίνει ένας ενιαίος Δήμος, που θα έχει τις διοικητικές και οικονομικές δυνατότητες για να προωθήσει την ανάπτυξη της περιοχής, να διεκδικήσει κονδύλια για μεγάλα έργα προς όφελος των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής Ξηρομέρου, ένας ισχυρός, διοικητικά και οικονομικά Δήμος, για να βγει η περιοχή μας από την απομόνωση και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης,
ο Γεωργαλής Ηλίας από την κίνηση πολιτών Αστακού, που αναφέρθηκε στο αυτοδιοικητικό μοντέλο λειτουργίας του Καλλικράτη και ο πρώην δήμαρχος Μεδεώνος Δημήτρης Τζαβαλάς που μίλησε για νέο Δήμο Κεντρικού Ξηρομέρου με συνένωση των δήμων Μεδεώνος-Φυτειών-Αλυζίας.
Πηγή:xiromeronews
ΑρχικήΠηγή: http://inagrinio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου