Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Εορτασμός ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Πολιούχου του χωριού μας.


Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 19 & 20 Μαϊου στην Παπαδάτου για τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ . Στις 20 Μαϊου εορτάζεται η ανοικομιδή των λειψάνων του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 με τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον οποίο συμμετείχαν Ιερείς από τα γύρω Χωριά.
Την Πέμπτη 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου, στους δρόμους του Χωριού με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από το χωριό και τα γύρω χωριά.
Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις συνέπεσαν με την ημερομηνία εγκαινίων του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που πραγματοποιήθηκαν πριν από 25 Χρόνια ημέρα Πέμπτη 20 Μαϊου 1975. Μετά από πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου παρέστη και ο πατέρας Βασίλειος Φέσσας που ήταν εφημέριος στο χωριό μας όταν κατασκευάσθηκε ο ναός και είχε δώσει την ψυχή του για την αποπεράτωση του με την βοήθεια όλων των χωριανών.
Την πομπή ακολούθησαν ο Δήμαρχος Φυτειών Πάνος Τζαχρήστας, ο Πρόεδρος του Δ. Δ. Παπαδάτου Σωτήρης Σταμουλάκης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Φυτειών, Θεμιστοκλής Κουτσομπίνας, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Φυτειών Γιώργος Σταμουλάκης και Στάθης Παληγιώργος, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυτειών, Πάνος Γαζέτας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Παπαδάτου, Βασίλης Μπέσσας, Κων/νος Δημητρουλής και Τιμολέων Μπάκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών και Πρόεδρος του Συλλόγου Παπαδαταίων στην Αθήνα Δημήτρης Στεργίου, ο Αντιπρόεδρος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσων του Συλλόγου Παπαδαταίων, Βαγγέλης Αλεξανδρής και Γεώργιος Χαραλάμπους, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών, Άγγελος Μηλιώνης. κ.α.
Οι Γυναίκες του χωριού έφτιαξαν γλυκά τα οποία μοίρασαν στον κόσμο.
Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Παπαδάτου Πατέρας Εφραίμ και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια .
**θα ακολουθήσουν και άλλες φωτογραφίες.
ΦΩΤΟ: Αγγελος Μηλιώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου