Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη.


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραΐτη, είχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς, σήμερα Πέμπτη 24/3/2010.
Στη συνάντηση, που είχε ζητηθεί από το Σύλλογο Βελανιδιάς στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για την ανάδειξη και τη προστασία του μοναδικού δρυοδάσους.
Ο κ. Μωραΐτης τους ενημέρωσε για τις βασικές προτεραιότητες του νέου Υπουργείου ενώ τα μέλη της Βελανιδιάς έθεσαν προς τον υπουργό μια σειρά ζητήματα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς πρότεινε στον Υφυπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η συστηματική κοπή των δέντρων, να ενισχυθούν τα Δασαρχεία με επιπλέον προσωπικό, ζήτησε να εποπτεύεται το δάσος από ένα δασαρχείο και όχι από τρία όπως είναι μέχρι σήμερα και κατέληξε ότι απαιτείται να ενταχθεί το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου σε ένα καθεστώς προστασίας και να αποτελέσει Προστατευόμενη Περιοχή.
Ο κ. Μωραΐτης τους ενημέρωσε ότι από τις βασικές προτεραιότητες του νέου Υπουργείου είναι η ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας με το αναγκαίο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη των δασών, (προσωπικό Αγροφυλακής, εποχιακοί δασοπυροσβέστες), η δημιουργία μικρού χώρου αναψυχής στο δάσος και η κατασκευή κιόσκι ώστε να αναδειχτεί το βελανιδοδάσος (χάραξη μονοπατιών, διαδρομές περιήγησης, εγκαταστάσεις ήπιας υποδοχής επισκεπτών, ενέργειες προβολής και ενημέρωσης, κέντρο ενημέρωσης) και να εξεταστεί αποτελεσματικότερος σχεδιασμός προστασίας και διαχείρισης του δάσους.

Πεζοπορία-Περίπατος το Μεγάλο Σάββατο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.


Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «τα Κόροντα» διοργανώνει για άλλη μια χρονιά, το Μεγάλο Σάββατο, στις 3 Απριλίου 2010, στις 8.30 το πρωί, Πεζοπορία-περίπατο και καλεί να συμμετάσχουν τους φίλους, τους χωριανούς και όσους αγαπούν την πεζοπορία και την περιπλάνηση στη φύση.
Ο περιβαλλοντικός «περίπατος» είναι μέτριας δυσκολίας θα ξεκινήσει από τη πλατεία της Χρυσοβίτσας μέχρι το Ξωκλήσι του Αϊ-Θανάση και όσοι συμμετέχουν θα έχουν πραγματικά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.
Για πληροφορίες: Κώστας Γεωργούλας, τηλ: 6973330607.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δ. Δ. Παπαδάτου – Δήμου Φυτειών άρχισε να λειτουργεί το Δημοτικό Γυμναστήριο εξοπλισμένο με σύγχρονα όργανα.






Με την φροντίδα της Κ.Ε.Δ.Φ (Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φυτειών) άρχισε να λειτουργεί πριν από λίγες μέρες Δημοτικό γυμναστήριο στη Παπαδάτου, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Φυτειών, να ενθαρρύνει τους δημότες όλων των ηλικιών να βάλουν την άθληση στην καθημερινότητά τους.
Το γυμναστήριο διαθέτει πολλά όργανα γυμναστικής (συνολικά 45 όργανα),
μεταξύ των οποίων κάποια ειδικά για μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και για γυμναστική, όπως διάδρομοι, στατικά ποδήλατα, κωπηλατικές, πάγκοι κοιλιακών, πολυόργανα ενσωματωμένων βαρών, μπάρες βαρών, κ.α.
Είναι μάλιστα διαμορφωμένο με επιστημονικά πρότυπα και απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και παιδιά που θέλουν να γυμναστούν και είναι στην ελεύθερη διάθεση των δημοτών αλλά και των αθλητικών σωματείων (Μ.Α.Σ.Φ Ακαρνανικός, Αχιλλέας Παπαδάτου) και των συμμετεχόντων στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που υλοποιεί κάθε χρόνο ο Δήμος Φυτειών.

Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση της εισόδου του Δ.Δ. Παπαδάτου – Δήμου Φυτειών.






Η ολοκλήρωση διαμόρφωσης της εισόδου του Χωριού μας από την πλευρά των Φυτειών (θέση Τσιλίκα), αλλάζει κυριολεκτικά την εικόνα της Παπαδάτου με την αισθητικά αναβαθμισμένη είσοδο, η οποία σε συνδυασμό και με τα άλλα συναφή έργα ( πλακοστρώσεις – πέτρινα τοιχία – έργα πρασίνου κ.λ.π.) μεταμορφώνουν το χωριό.
Η διαδρομή (Φυτείες – Παπαδάτου) με την διαπλάτυνση του δρόμου, την κατασκευή πεζοδρομίου και το φωτισμό μέρους της διαδρομής, διευκολύνουν την επικοινωνία των κατοίκων των δύο Δημοτικών διαμερισμάτων, αφού τους δίνεται η δυνατότητα για περιπάτους, πιο ασφαλείς, χωρίς διακοπές και οχλήσεις.
Τα συγκεκριμένα έργα έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά παρεμβάσεων που κάνει ο Δήμος Φυτειών στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει αισθητικά το Δήμο.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Παπαδατιώτικο Ξεφάντωμα..
































Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδαταίων «Ο Άγιος Νικόλαος» το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 στο κέντρο διασκέδασης “ΤΟ ΧΩΡΙΟ ” Ν. Ψυχικό. Η αίθουσα με την παραδοσιακή διακόσμηση, ήταν γεμάτη από τους Παπαδαταίους, τους φίλους και τις φίλες του Συλλόγου, οι οποίοι γλέντησαν με την ψυχή τους μέχρι το πρωί.
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους συγχωριανούς και φίλους για την αγάπη και την συμπαράσταση που δείχνουν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, αναφέροντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθεί να είναι κοντά και να έχει επαφή με τους χωριανούς και φίλους μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του. Στη συνέχεια αφού προσφώνησε τους επίσημους καλεσμένους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, κάλεσε πρώτο τον Δήμαρχο Φυτειών Παναγιώτη Τζαχρήστα για να απευθύνει χαιρετισμό. Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν οι Βουλευτές: Ανδρέας Μακρυπίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κώστας Καραγκούνης. Αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπληρωτής Νομάρχη Αθηνών – Αντινομάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Ι.Κ.Α. Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παπαδαταίων του Αγρινίου Γιώργο Δημητρουλή. Οι ομιλητές, μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους, εξέφρασαν τη χαρά τους γι’ αυτή τη συνάντηση με τους συμπατριώτες και συνεχάρησαν το Δ.Σ. του Συλλόγου, που με τη δράση του και την συνεισφορά του τιμά την γενέτειρα. Η ορχήστρα με την συμμετοχή και του φίλου του Συλλόγου Θανάση Αναγνωστέλου διασκέδασε τα μέλη και τους φίλους μέχρι τις πρωινές ώρες.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς, τις αδελφές Άνυ & Αθανασία Κατσιγιάννη, τον Βασίλη Κατσιγιάννη του Γεωργίου και την συζυγό του Αλεξία, την Λαμπρινή Φούντα του Ιωάννη, το «MARKET IN» και την χωριανή μας περιφερειακή Διευθύντρια Σοφία Μαχά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση , ιδιαίτερα δε, όσους ήρθαν από την Επαρχία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας, οι Βουλευτές: Ανδρέας Μακρυπίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κώστας Καραγούνης, ο Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών – Αντινομάρχης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Ι.Κ.Α., Βασίλης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Ανακτορίου Γιώργος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Φυτειών Στάθης Παληγιώργος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεταφορέων βυτιοφόρων Νίκος Τολιάς, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Θανάσης Γεροδημήτρης, και ο Αναπληρωτής Γ.Γ. Βασίλης Μπουρνάζος, ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Χρήστος Κλαδευτήρας, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Παπαδαταίων του Αγρινίου, ο Γιώργος Δημητρουλής και ο Κώστας Παπαμήτσος ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, οι Πρόεδροι των Συλλόγων: Χρυσοβίτσας, Κώστας Γεωργούλας, Αγραμπέλου, Γιώργος Τσέλιος, Ρίγανης, Νίκος Γεραντώνης, Κωνωπίνας, Λάμπρος Κωστόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Καψογιώργος, Φυτειών, Χρήστος Σαλτογιάννης και το Μέλος του Δ.Σ. Βαγγέλης Αποστολάκης, Μπαμπίνης, Σπύρος Μπενέκος. Ο Σπύρος Βενέτης από το Σύλλογο Θυρείου από τα παλαιότερα στελέχη του Πολιτιστικού κινήματος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Βελανιδιάς, Χρήστος Γαζέτας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειών, Μπάμπης Κουβέλης, από το Σύλλογο Αγίας Σοφίας Θέρμου, ο Μπάμπης Ρούμπα.
Ευχές για καλή επιτυχία στην εκδήλωση έστειλαν: Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραϊτης, ο Βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Σταμάτης και η Πολιτευτής του Νομού Μαρία Σιούνα Δημητρακοπούλου.
ΦΩΤΟ: Γιώργος Τσέλιος.