Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πανέμορφη μουσική βραδιά στην Παπαδάτου

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 2012: ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 
           Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Παπαδάτου. Διοργανώθηκαν από το Πολιτιστικό Σύλλογο Παπαδαταίων Αθήνας « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »,  τη Ποδοσφαιρική ομάδα «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Παπαδάτου με τη συνεργασία των  Παπαδαταίων του Αγρινίου   στις 11 και 12 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού.
        Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 11 Αυγούστου με την καθιερωμένη πλέον κάθε χρόνο μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου. Η βραδιά ξεκίνησε με το τραγούδι του Βασίλη Παπαδογιώργου «ΞΗΡΟΜΕΡΟ» το οποίο συγκίνησε όλους. Οι  μελωδίες της ορχήστρας  με την ποικιλία των τραγουδιών ξεσήκωσαν τον κόσμο που  χόρεψε και τραγούδησε μέχρι πρωίας.
       Την εκδήλωση άνοιξε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών «ΤΟ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ» παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
Την Κυριακή 12 Αυγούστου δόθηκε θεατρική παράσταση με το έργο «Ένα ταξίδι παραμύθια».
Τα παιδιά πέρασαν μια όμορφη βραδιά συμμετέχοντας στο εκπληκτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι «Ηθοποιοί» Στέλλα Γρίβα και Κων/νος Πασσάς με παραγωγό τον Σπύρο Πιτσινέλη.
Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από το Γιώργο Δημητρουλή, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παπαδαταίων του Αγρινίου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παπαδαταίων Αθήνας Δημήτρης Στεργίου καλωσόρισε και αυτός τους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τη στήριξη στο Σύλλογο. Κατόπιν μίλησε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Παπαδάτου Χρήστος Τολιάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο, αλλά ειδικότερα και ονομαστικά όσους βοήθησαν οικονομικά την Ομάδα.
            Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του χωριού Αποστόλης Γαλαζούλας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης.
            Οι εκδηλώσεις αυτές, που σκοπό έχουν την συνεύρεση των χωριανών, δίνουν την ευκαιρία να είναι πλέον οι μέρες αυτές του Αυγούστου κάτι που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία όλοι οι Παπαδατιώτες για να βρεθούν στο χωριό τους. Η προσέλευση των Παπαδαταίων & φίλων του Συλλόγου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
            Το επιβλητικό πανό που τοποθετήθηκε από τους διοργανωτές στη πλάτη της εξέδρας, με την τεράστια φωτογραφία του χωριού, αλλά και ο φωτιζόμενος αιωνόβιος πλάτανος, ενθουσίασαν τους χωριανούς και φίλους.
                        Τις  εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:  ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου, Αποστόλης Γαλαζούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης,  οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ξηρομέρου, Παναγιώτης Γαζέτας και Φώτης Λιβάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:  Παναγιώτης Τζαχρήστας, πρώην Δήμαρχος Φυτειών, Παντελής Ψηλός, Ευθυμία Καραπάνου, Σπύρος Λυμπεράτος, Ανδρέας Μαγγίνας και ο Μάκης Βότσης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ξηρομέρου.  Οι τοπικοί Σύμβουλοι Δ. Δ. Παπαδάτου, Κων/νος Δημητρουλής,  Χρήστος Τολιάς. Ο πρώην Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Βραχάς. Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καραϊσκάκη Γρ. Σόμπολος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου η Κωνωπίνας Νώντας Τσαμποδήμος. Ο  Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. και του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Δημήτρης Κοθρούλας. Από το Σύλλογο  Φυτειωτών ο Πρόεδρος Δημήτρης Ζανιάς, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Μπενέκος, ο Ταμίας Βαγγέλης Αποστολάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειών «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ» Βασίλης Σαλτογιάννης και τα μέλη Γιάννης Μπέτσης και Δημήτρης Ζανιάς και Δημήτρης Βραχάς. Ο τοπικός Σύμβουλος Φυτειών, Κώστας Γατσουλιάς, ο Αντιπρόεδρος  της Ομοσπονδίας βυτιοφόρων Ελλάδος Νίκος Τολιάς, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παπαδάτου Δήμος Κόκκαλης και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέων Αγροτών Γιάννης Ζαφείρης, οι πολιτευτές του Νομού Γιώργος Ζαρέντης με το ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλης Φωτάκης με τη ΔΗ.ΣΥ..
            Οι εκδηλώσεις έγιναν με την υποστήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου.
Τα Δ.Σ. των Συλλόγων ευχαριστούν, όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, το Δήμο Ξηρομέρου, για την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεων, τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας,  για την αμέριστη συμπαράσταση, όλους τους χωριανούς και φίλους που  τίμησαν με την   παρουσία τους τις εκδηλώσεις