Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2017. 7ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ"


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Παπαδάτου Ξηρομέρου. Διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπαδαταίων Ξηρομέρου Αθήνας « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »   από τις 6 έως και στις 12  Αυγούστου στην πλατεία του χωριού και στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

          Την Κυριακή 6 Αυγούστου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων για τους μεγάλους και 1 χιλιομέτρου για τους μικρούς.
          Βράβευση του παραολυμπιονίκη Δημήτρη Μπακοχρήστου (από το Μοναστηράκι Ακτίου Βόνιτσας) για την κατάκτηση της 3ης Θέσης στο άθλημα της άρσης βαρών στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016.
Τη Δευτέρα 7 και την Τετάρτη  9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ 3χ3 με ομάδες από την Παπαδάτου, τις Φυτείες, την Μπαμπίνη και τον Αστακό, όπου απολαύσαμε καταπληκτικούς αγώνες.
Την Τρίτη 8 Αυγούστου Θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ       Αγρινίου με την κωμωδία του Μποστ «ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ». Μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική παράσταση, με άξιους πρωταγωνιστές που απέσπασαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών.
Την Πέμπτη 10 Αυγούστου εκδρομή στα Γιάννενα και Πάργα.
Την Παρασκευή 11 Αυγούστου παρουσίαση του βιβλίου «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821» του συγγραφέα Νίκου Θεοδ. Μήτση στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( 0.Π.ΣΥ.Ξ), σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παπαδάτου, τον Σύλλογο Παπαδαταίων και την αρωγή του Δήμου Ξηρομέρου.
Στη συνέχεια Μουσική βραδιά με δίσκους βινυλίου με το Σωτήρη Γερόλυμο.
Το Σάββατο 12 Αυγούστου παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι», με έδρα την Αθήνα, και στη συνέχεια μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου.  Οι  μελωδίες της ορχήστρας  με την ποικιλία των τραγουδιών ξεσήκωσαν τον κόσμο που  χόρεψε και τραγούδησε μέχρι το πρωί.
          Οι εκδηλώσεις αυτές, που σκοπό έχουν την συνεύρεση των χωριανών, δίνουν την ευκαιρία να είναι πλέον οι μέρες αυτές του Αυγούστου κάτι που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία όλοι οι Παπαδατιώτες για να βρεθούν στο χωριό τους.
Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος, και το έδειξε με την συμμετοχή και στήριξη  των 7ήμερων εκδηλώσεων.
          Τις  εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:  Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Λύτρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου, Νίκος Ζαρέντης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου, Κώστας Κυριάκος, οι Αντιδήμαρχοι Ξηρομέρου, Πάνος Γαζέτας, Βασίλης Μουρκούσης και Θεόδωρος Λιβάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην Δήμαρχοι Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας και Παναγιώτης Βραχάς, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Αθηνά Καρέλου – Βέμη, ο τοπικός  Σύμβουλος Παπαδάτου, Θεόδωρος Μπαρμπάκος. Ο πρώην Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Γαζέτας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Συμπολιτεία Ξηρομεριτών Δημοτικός Σύμβουλος, Λευτέρης Μάντζαρης, ο παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Δημήτρης Μπακοχρήστος, από την Ο.Π.ΣΥ.Ξ. ο Δημήτρης Κοθρούλας και ο Περικλής Μωραϊτης, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι» Δήμος Κουτσομπίνας, από τον Σύλλογο Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» ο πρόεδρος, Αθανάσιος Σαλαγιάννης, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Πράππας και ο Γιάννης Τζαχρήστας, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «ΡΑΔΙΟ ΜΑΓΕΙΑ» Λάμπης Μαυρέλης, κ.ά.
          Οι εκδηλώσεις έγιναν με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου και της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου.
Τα Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τους χωριανούς και φίλους που  τίμησαν με την   παρουσία τους τις εκδηλώσεις.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα:
 Την Π.Ε. Αιτωλ/νίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, την Αστυνομική Διεύθυνσης Ακαρνανίας και το Διευθυντή κ. Δημήτρη Παπαευθυμίου,  το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας και το Διοικητή κ. Δημήτριο Κόκκιο, το ΕΚΑΒ Αγρινίου, την 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, την Ιατρό και την Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Κατούνας,  που συνέβαλλαν στην ομαλή και ασφαλή διέλευση των αθλητών του 2ου Αγώνα Δρόμου.
Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού μας Νίκο Ζαρέντη και τους Τοπικούς Συμβούλους. Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φυτειών Γιάννη Φλωρόπουλο και τους Τοπικούς Συμβούλους για την υποστήριξη του σταθμού στον Αγώνα Δρόμου. Τους χορηγούς των εκδηλώσεων, Γιάννη Βλ. Ζαρέντη (κατάστημα ηλεκτρικών στο Αγρίνιο), την επιχείρηση ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ Agro, τον κ. Αβασκαντήρα Κων/νο (γραφικές τέχνες – εκτυπώσεις στο Μεσολόγγι), την κάβα ποτών του Βασίλη Νάκου (Κατούνα), τον Βαγγέλη Ζαρέντη, τα αρτοποιεία Σκοτίδη και Καρακώστα στις Φυτείες.
Την τηλεόραση ΑΧΕΛΩΟΣ TV για την προβολή των εκδηλώσεων.
Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι», τα παιδιά του χορευτικού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας παρουσίασαν όμορφους χορούς και  το δάσκαλο του χορευτικού Αντώνη Μπενέκο.
Ευχαριστούμε τον εφημέριο του χωριού μας πατέρα Εφραίμ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τη συνεργασία.
Ειδικές ευχαριστίες αξίζουν οι  νοικοκυρές του χωριού μας για τις καταπληκτικές πίτες και τα γλυκά που ετοίμασαν και προσφέραμε την ημέρα του Αγώνα Δρόμου.
Ευχαριστούμε ακόμη τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν ώστε οι εκδηλώσεις να έχουν άψογη οργάνωση και ποιότητα.

Και του χρόνου Πάντα να ανταμώνουμε και ………………..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

1η ΗΜΕΡΑ: 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΥ


3η ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


 2η & 4η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ


5η ΗΜΕΡΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΑΡΓΑ6η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ ΣΤΑ 1821"


7η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
 ***θα ακολουθήσουν αναλυτικές παρουσιάσεις και φωτογραφίες για την κάθε εκδήλωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου