Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη – ξενάγηση στη Βουλή των Ελλήνων ... Πραγματοποίησε ο Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου «ο Άγιος Νικόλαος»




Ο Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου Αιτωλ/νίας «ο Άγιος Νικόλαος»  διοργάνωσε  επίσκεψη – ξενάγηση στη Βουλή των  Ελλήνων σήμερα Κυριακή 10/06/2018 και ώρα 16:00. Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, της Γερουσίας και στην έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια και σε άλλους χώρους. Από την Ξεναγό έγινε αναλυτική ενημέρωση για την ιστορία του κτιρίου, καθώς και  ενημέρωση για την οργάνωση και τη λειτουργία της Βουλής.
Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στην έκθεση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στον χρόνο» που οργάνωσε η βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού έτους 2016 στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και αφορά στον θεμελιωτή του Νεοελληνικού κράτους.
Η έκθεση παρουσιάζει – μέσα από ιστορικά τεκμήρια, έργα τέχνης και έγγραφα που ανήκουν στις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στο αρχείο παλαιών εγγράφων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές – το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια και της πορείας του μέσα στο χρόνο, αναζητώντας τον αντίκτυπό του στη σύγχρονη εποχή.
Τα Μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου έζησαν μια πολύ ωραία εμπειρία.
Ευχαριστούμε θερμά την Ξεναγό και τους Συνοδούς του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, για την άψογη και κατατοπιστική ενημέρωση και φιλοξενία.
Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου Αιτωλ/νίας «Ο Άγιος Νικόλαος»
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ





































































 
























 Μπαμπίνη ΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου