Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή για την "ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" στο χωριό μας.

                                                                                
Το βράδυ της 8ης Μαρτίου 2013 οι γυναίκες του χωριού, των Φυτειών και όχι μόνο, γιόρτασαν την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η ταβέρνα «ΚΑΦΕ ΠΡΟΒΑΤΟ» στην πλατεία του χωριού.
Γυναίκες από όλες τις ηλικίες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που εορτάστηκε για πρώτη φορά στην Παπαδάτου και το γλέντησαν με την ψυχή τους.
Το «Καφέ Πρόβατο» ευχαριστεί όλες τις γυναίκες που παραβρέθηκαν στη γιορτή και τους εύχεται Χρόνια πολλά.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου σε όλο τον κόσμο, ως φόρος τιμής, στους αγώνες που δόθηκαν από τις γυναίκες για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων αλλά και προβλημάτων, όπως η εργασία και το δικαίωμα ψήφου.
Αφετηρία αποτέλεσε, μια σημαντικά μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η καθιέρωση του εορτασμού της συγκεκριμένης ημερομηνίας, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ το 1909, για να υιοθετηθεί δύο χρόνια αργότερα και από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Παράλληλα και στη Ρωσία, μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάϊ καθιερώνει με τη συμβολή του Λένιν, την 8η
Μαρτίου ως επίσημη αργία.
 Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 προώθησε περαιτέρω την Ημέρα της Γυναίκας, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) να θεσμοθετήσει την ημέρα αυτή, καλώντας έτσι όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάζουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Σήμερα, σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο, αποτελεί μια ημέρα κινητοποιήσεων για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ισότητα γυναικών και ανδρών αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αξίες του κοινοτικού δικαίου. Οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορούν αφενός την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και μεταχείρισης για τα δύο φύλα και αφετέρου την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων λόγω φύλου.
Κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας με μια εκδήλωση, η οποία αυτή τη χρονιά ήταν αφιερωμένη στην αντίδραση των γυναικών στην κρίση, προωθώντας έτσι την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τις γυναίκες και ως αφετηρία νέων στόχων για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Ευχόμαστε στις γυναίκες όλου του κόσμου, Χρόνια Πολλά, με την αισιοδοξία ότι τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν επιτευχθεί, να αποτελέσουν το έναυσμα της εξάλειψης ανισοτήτων σε όλα τα Κράτη του κόσμου.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου