Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Επιτυχημένη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του  Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, ώρα 11:00, η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της εκδήλωσης, αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παρισταμένους Ξηρομερίτες και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον και να καμαρώσουν τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συλλόγου Μοναστηρακιωτών
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Στεργίου,  ο οποίος  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ευχήθηκε να έχουμε μια χρονιά με υγεία και δύναμη και μια χρονιά ελπίδας, αλληλεγγύης και προοπτικής, με όσο το δυνατόν λιγότερα  προβλήματα και μια χρονιά καλύτερη, για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
Αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα της περιοχής μας τα οποία πρέπει να βρουν τη λύση τους για καλυτέρευση της υποβαθμισμένης περιοχής μας.
Κατόπιν αναφέρθηκε στη μη συμμετοχή των συμπατριωτών στους συλλόγους και ζήτησε να ενεργοποιηθούν και να τους στηρίξουν.
Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό οι: Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές: Κώστας Καραγκούνης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Βασίλης Μουρκούσης, ο π. Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης στέλεχος της  Λαϊκής Ενότητας  και ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Πάνος Χολής.
Αμέσως μετά  τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών.
Δείτε πολλές φωτογραφίες

Το χορευτικό του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών παρουσίασε χορούς της Μικράς Ασίας -  Καππαδοκίας και το χορευτικό του Συλλόγου Φυτειωτών λαϊκούς χορούς από τη Μικρά Ασία. Τα χορευτικά επέλεξαν φέτος χορούς από τη Μικρά Ασία, προβάλλοντας ένα μέρος του πολιτισμού της Μικράς Ασίας και για να θυμόμαστε πάντα τη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, της μεγαλύτερης καταστροφής στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκαν.
     Στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόπης, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ.  την έκοψαν και την μοίρασαν σε όλους τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.
        Κλείνοντας ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου  αφού ευχαρίστησε και πάλι τους προσκεκλημένους, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και σε όλους τους Ξηρομερίτες και φίλους μια καλή χρονιά. 
 Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν πλήθος Ξηρομεριτών, και φίλων οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την γιορτινή εκδήλωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Βασίλειος Πόππης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο Βουλευτής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, ο π. Βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου, Βασίλης Μουρκούσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, Δημήτρης Γαλούνης, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, ο Πρόεδρος της  ΠΑΝ.ΣΥ.  Πάνος Χολής και ο Ταμίας Βαγγέλης Τσιούνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βάλτου Χρήστος Σαλαούνης, ο Γραμματέας Δημήτρης Μασκλαβάνος και ο Οργανωτικός Γραμματέας, Σπύρος Καραδήμας, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπάκτου το μέλος του Κ.Σ.  Κώστας Λόης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος  Σάββας, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Καλοσπύρος, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου Νίκος Μήτσης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ο. ΣΥ.ΒΑ., Κώστας Σαλμάς, ο π. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ, Νίκος Κασόλας, ο Αν. Γραμματέας του Πολιτιστικού  Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ, Ιωάννης Μουρτζιάπης, ο π. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Τσούκας, ο Πολιτευτής του Νομού μας με τους ΑΝ.ΕΛ., Ευάγγελος Παπαγεωργίου, ο Πολιτευτής του Νομού μας και Πρόεδρος του Συλλόγου Λεπενιωτών, Σωτήρης Κοντονάσιος, ο Τοπικός Σύμβουλος Μπαμπίνης, Αλέκος Παλιούρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλυζίων, Σπύρος Καραβίας, από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, από την Ένωση Αστακινών ο Χρήστος Μάντζαρης, ο Τάκης Μπαμπούρης, ο Γρηγόρης Νικήτας και ο γιατρός Δημήτρης Γουλές, ο Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ακαρνάνων, Φίλππος Ντόβας, η υποψήφια περιφ. Σύμβ. Αττικής Μαρία Σιούνα, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «ΜΑΓΕΙΑ FM» Λάμπης Μαυρέλης, Πρόεδροι, Μέλη και Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας.
            Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχαριστεί επίσης το κατάστημα «Χωριάτικο» Περιστερίου  του κ. Κώστα Κύρου που μας προσέφερε για άλλη μια χρονιά δωρεάν την πίτα. Ευχαριστεί τα χορευτικά των Συλλόγων Φυτειωτών και Μοναστηρακίου.
Ευχαριστεί ακόμη μια φορά τους παρευρισκόμενους στην όμορφη αυτή εκδήλωση, εύχεται και πάλι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, αλληλεγγύη και δύναμη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

 

 
 φωτό :
Χρήστος Μπόνης
mpampini in
xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου