Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, ώρα 20:30 στην Παπαδάτου Ξηρομέρου, παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Θ. Μήτση: «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821», που εξέδωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.).


Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, το βράδυ, ώρα 20:30 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παπαδάτου Ξηρομέρου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Θ. Μήτση: «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821», που εξέδωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.).
         Πρόκειται για ένα βιβλίο μοναδικό, μια ιστορική μελέτη, αφού συγκεντρώνει για πρώτη φορά στα εκδοτικά χρονικά, κορυφαίας ιστορικής σημασίας σπάνια ντοκουμέντα από το μεγαλείο της Ξηρομερίτικης ψυχής, γραμμένο από την πένα του Ιστορικού Ερευνητή Νίκου Θ. Μήτση, που θεμελιώνει σε στέρεες ιστορικές βάσεις, άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας.
        Το βιβλίο εξιστορεί με τρόπο αριστοτεχνικό μέσα σε 720 σελίδες, το ιστορικό γίγνεσθαι στα 1821-1845 του τ. Δήμου Εχίνου (Κατούνα Ξηρομέρου),καταπιάνεται με την προσφορά των καπεταναίων και οπλαρχηγών και απλών, αλλά Λησμονημένων Μαχητών του 1821, μας ταξιδεύει στην εποχή των Ξηρομεριτών ηρώων, στις μάχες για τη λευτεριά και καταγράφει όλα τα ονόματα που έγραψαν τις πιο ένδοξες σελίδες της τοπικής μας ιστορίας.
    Η παρουσίαση γίνεται από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παπαδαταίων Ξηρομέρου, την  Τ.Κ. Παπαδάτου και την αρωγή του Δήμου Ξηρομέρου.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο κ. Γεώργιος Τσούκας, συγγραφέας, π. Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Βιομηχανίας και θα συντονίσει ο κ. Βασίλης Μουρκούσης, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. , «Πολιτισμός , Περιβάλλον , Αθλητισμός Παιδεία και Κοινωνική πρόνοια» στο Δήμο Ξηρομέρου.

Να είμαστε όλοι εκεί!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου