Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Με απόλυτη επιτυχία ο 4ος Αγώνας Δρόμου 5, 10 και 1 χιλιομέτρου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου 4ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο Άγιος Νικόλαος» διοργάνωσε με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου και του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου τον 4ο Αγώνα Δρόμου στην ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ την Κυριακή 04/08/2019 και ώρα 19:00.
Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μικρού Φίλιππου Σπέντζα – Τσιλίκα.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάμβανε Αγώνα Δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων για τους μεγάλους και αγώνα 1 χιλιομέτρου για τους μικρούς μας φίλους. Οι συμμετοχές και για τους δύο αγώνες ξεπέρασαν τις διακόσιες (200).


Η διαδρομή αγώνα 5Km – 10 Km
Η διαδρομή ήταν ασφάλτινη, στο μεγαλύτερο μέρος της ομαλή με ήπιες ανηφόρες και μέσα στο πράσινο. Πιο συγκεκριμένα, είναι η διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Παπαδάτου και Φυτείες, η οποία προσφέρει καταπληκτική θέα προς τα Ακαρνανικά βουνά, τα βουνά του Βάλτου αλλά και προς τον κάμπο του Αγρινίου και όλες τις λίμνες της περιοχής μας!

Αγώνας 1Km ( για τους μικρούς μας φίλους από 5 έως 14 ετών )
Αφετηρία για τον αγώνα του ενός χιλιομέτρου ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και τερματισμός η πλατεία της Παπαδάτου Ξηρομέρου.
Μετά το πέρας του αγώνα οι αθλητές ανέκτησαν τη χαμένη τους ενέργεια με παραδοσιακές πίτες και γλυκά που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού στην πλατεία της Παπαδάτου.
Σημαντική ήταν η συμβολή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και ιδιαίτερα του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας και  της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας   που φρόντισαν για την διαχείριση της κυκλοφορίας για την ασφαλή διέλευση των αθλητών.
Σημαντική ακόμη ήταν η συμβολή  της 6ης Υ.ΠΕ. δυτικής Ελλάδας, του Κέντρου Υγείας Κατούνας και  της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου που φρόντισαν για την ιατρική και υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί:
Τους Αθλητές και τις Αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον αγώνα.
Την Π.Ε. Αιτωλ/νίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, την Αστυνομική Διεύθυνσης Ακαρνανίας, το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας και το Διοικητή κ. Δημήτριο Κόκκιο,  την 6η ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας, την Ιατρό του Κέντρου Υγείας Κατούνας κας Σταμούλη, την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου για την υποστήριξη του 4ου Αγώνα Δρόμου.
Την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου.
Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού μας Νίκο Ζαρέντη και τους Τοπικούς Συμβούλους. Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φυτειών κ. Γιάννη Φλωρόπουλο για την υποστήριξη του σταθμού ανεφοδιασμού στις Φυτείες.
Τους χορηγούς των εκδηλώσεων, Γιάννη Βλ. Ζαρέντη (κατάστημα ηλεκτρικών στο Αγρίνιο), την κάβα ποτών του Βασίλη Νάκου,(Κατούνα)  τον Βαγγέλη Νικολάου Ζαρέντη, (Παπαδάτου) τα αρτοποιεία Αφων Σκοτίδη και Αφων Καρακώστα στις Φυτείες.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν ώστε οι εκδηλώσεις να έχουν άψογη οργάνωση και ποιότητα.
Τον εφημέριο του χωριού μας πατέρα Εφραίμ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τη συνεργασία.
Ειδικές ευχαριστίες αξίζουν οι  νοικοκυρές του χωριού μας για τις καταπληκτικές πίτες και τα γλυκά που ετοίμασαν και προσφέραμε μετά το τέλος Αγώνα.
Τους χωριανούς και φίλους που  τίμησαν με την   παρουσία τους την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε ακόμη για την παρουσία τους : τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Βραχά, Ιατρό, ο οποίος υποστήριζε και ιατρικά τον αγώνα, τους δημοτικούς Συμβούλους , Παναγιώτη Τζαχρήστα και Λευτέρη Μάντζαρη και τον παλαίμαχο αθλητή του Παναθηναϊκού Χρήστο Μπενέκο.
Βραβεύσεις
Αναμνηστικό μετάλλιο απονεμήθηκε σε όλους τους αθλητές. Επίσης, δόθηκαν κύπελλα στους πρώτους νικητές/νικήτριες των αγώνων 1, 5 και 10 χιλιομέτρων
Οι νικητές ήταν οι εξής:
Άνδρες 5Km
1ος    ΜΑΚΡΗΣ       ΑΝΔΡΕΑΣ 17:30.57        
2ος    ΒΑΜΒΑΚΑΣ   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 19:10.33
3ος    ΜΠΟΥΛΟΥΚΗΣ       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19:21.22

Γυναίκες 5Κm
1η ,    Κοτζαμουράτογλου Παρασκευή 23:19.74
2η ,    ΜΠΙΣΚΑ       ΕΛΕΝΗ  23:60.00
3η ,    ΤΑΣΗΝΙΚΟΥ  ΝΙΚΗ 24:39.00     
Άνδρες 10Km
1ος    ΑΡΙΔΑΣ                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, 39:55.00
2ος    ΑΡΛΕΤΟΣ     ΘΕΟΔΩΡΟΣ, 40:12.00
3ος    ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ       ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 43:22.00

Γυναίκες 10Κm
1η ΤΣΑΛΟΚΩΣΤΑ    ΔΗΜΗΤΡΑ 42:06.00
2η ΜΠΛΑΓΚΟΒΑ      ΗΛΙΑΝΑ 59:26.00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου