Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Το Ξηρόμερο», φύλλο 102, που εκδίδει η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).

Κυκλοφόρησε το 102 φύλλο της εφημερίδας «Το Ξηρόμερο», της τριμηναίας έκδοσης της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), με 12 σελίδες και με νέα καταπληκτική ύλη. Η εφημερίδα «Το Ξηρόμερο», είναι μαζί σχεδόν με τα «Χρυσοβιτσάνικα Νέα», η μακροβιότερη εφημερίδα της Ξηρομερίτικης διασποράς και σε όλες αυτές τις δεκαετίες διαφωτίζει, διαπαιδαγωγεί και προάγει μέσα από τις στήλες της το πολιτισμό και τη παράδοση. Στην πρώτη σελίδα φιλοξενείται άρθρο της Ομοσπονδίας με αφορμή τη ματαίωση της εγκατάστασης λιθάνθρακα στον Αστακό και αφιέρωμα στη συμπλήρωση 100 φύλλων της εφημερίδας. Εξαιρετικό το άρθρο του Χρήστου Κλαδευτήρα: «Πολιτική εξουσία και Δημοσιογραφία» και πολύ ενδιαφέρον το πεζογράφημα της Μαρίας Μπαμπάνη: «Ένα σακούλι γεμάτο βελανιδιά». Ανάμεσα στα θέματα που διαβάσαμε ξεχωρίζουν οι δραστηριότητες των πολιτιστικών Συλλόγων, οι Βιβλιοπαρουσιάσεις, το οδοιπορικό στα Φράγμα Αχυρών, η ημερίδα κατά του λιθάνθρακα, η ποιητική βραδιά του Άρη Μπιτσώρη, κ.α.
Η εφημερίδα κυκλοφορεί σε 4.000 αντίτυπα και όπως είναι λογικό, η προσπάθεια αυτή απαιτεί χρόνο και μεγάλο κόστος και κάθε οικονομική στήριξη αποτελεί μεγάλη βοήθεια για την Ομοσπονδία, ώστε να μπορεί να διατηρεί και να εξελίσσει τη πολιτιστική της δράση. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να στείλουν τη συνδρομή τους: Εφημερίδα «Το Ξηρόμερο» Πατησίων 5, 4ος όροφος, 10431 Αθήνα ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο της Ομοσπονδίας 210-5232676, η και στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο: opsyx@yahoo.gr
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 φύλλων από την έκδοση της, συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές της εφημερίδας για την σημαντική δουλειά που επιτελούν και όλοι πρέπει να την ενισχύσουμε να συνεχίσει να είναι υπεύθυνη, σοβαρή και έγκυρη φωνή του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου