Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 2009: ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» με την συνεργασία των Παπαδαταίων του Αγρινίου στις 12, 13 και 14 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού.
Οι εκδηλώσεις έγιναν με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Φυτειών και ξεκίνησαν την Τετάρτη 12 Αυγούστου με καλλιτεχνική παράσταση από τον μάγο Σταύρο. Τα παιδιά πέρασαν μια όμορφη βραδιά συμμετέχοντας στο εκπληκτικό πρόγραμμα που παρουσιάσθηκε.
Την Πέμπτη 13 Αυγούστου ακολούθησε η θεατρική παράσταση με το έργο «ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ» του Στρατή Μυριβήλη. Μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με τον καλλιτεχνικό οργανισμό «ΚΟΧΥΛΙ». Οι παραστάσεις του θεάτρου είναι χορηγία της ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας και του Ιδρύματος Πααπαστράτου.
Ήταν μια καταπληκτική παράσταση, την οποία απόλαυσε πλήθος κόσμου κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία του χωριού και στο τέλος όλοι όρθιοι χειροκρότησαν τους ηθοποιούς, τους μουσικούς, και τους τεχνικούς της παράστασης.
Την επομένη 14 Αυγούστου παραμονή της Παναγίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον κάθε χρόνο μουσική Βραδιά με την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου. Η βραδιά ξεκίνησε με το τραγούδι του Βασίλη Παπαδογιώργου «ΞΗΡΟΜΕΡΟ» το οποίο συγκίνησε όλους. Οι μελωδίες της ορχήστρας με την ποικιλία των τραγουδιών ξεσήκωσαν τον κόσμο που χόρεψε και τραγούδησε μέχρι πρωίας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν σε οθόνη, όμορφες εικόνες από το χωριό.
Οι εκδηλώσεις αυτές του Συλλόγου, έχουν καθιερωθεί πλέον και τις περιμένουν με ανυπομονησία οι όπου γης Παπαδατιώτες, για να βρεθούν στο χωριό τους και να ανταμωθούν με τους χωριανούς, τους συγγενείς και τους φίλους. Η προσέλευση των Παπαδαταίων & φίλων του Συλλόγου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης από το Δ.Σ. του Συλλόγου άφησε άριστες εντυπώσεις.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο Συνδημότης μας Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, οι Αντιδήμαρχοι Φυτειών Αποστόλης Γαλαζούλας και Γιάννης Γαλάνης, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Γαζέτας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ιωάννης Γκούμας, Γιώργος Σταμουλάκης, Ιωάννης Ζαφείρης, Ευστάθιος Παληγιώργος, Ευθυμία Καραπάνου. Οι τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Δ. Παπαδάτου Βασ. Μπέσσας, Κων/νος Δημητρουλής. Ο πρώην Δήμαρχος Παναγιώτης Βραχάς. Από την Ο.Π.ΣΥ.Ξ. ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Γεροδημήτρης, ο Γ. Γραμματέας Ταξιάρχης Σάββας, ο Ταμίας Άγγελος Μηλιώνης, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Δημήτρης Κοθρούλας, ο Αν. Γραμματέας Βασίλης Μπουρνάζος και το μέλος Σπύρος Μπάκας. Ο επίτημος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ριγανιωτών Νίκος Γεραντώνης και ο Γραμματέας Πέτρος Γραμμένος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας Χρήστος Ντέμος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Χρήστος Σαλτογιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προδρομιτών Σπύρος Καραγιώργος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης» Σπύρος Μπενέκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών με έδρα τον Αετό Γρηγόρης Κουτσογιάννος. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της βελανιδιάς» Χρήστος Γαζέτας, και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χρόνης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας βυτιοφόρων Νίκος Τολιάς, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέων Αγροτών Γιάννης Ζαφείρης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυτειών, για την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεων, τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, για την αμέριστη συμπαράσταση, τους Φώτη Μανδήλη (πατάρια) και Σαλτογιάνη Κώστα (ηλεκτρολόγο) για την τεχνική υποστήριξη, όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση τους, καθώς και όλους τους χωριανούς και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.
ΦΩΤΟ: Άγγελος Μηλιώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου