Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Να ακυρωθούν οι άδειες εγκατάστασης καύσης βιορευστών στις Φυτείες, πριν προκληθεί ανήκεστη βλάβη!

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Να ακυρωθούν οι άδειες εγκατάστασης καύσης βιορευστών στις Φυτείες, πριν προκληθεί ανήκεστη βλάβη!



Οι εγκαταστάσεις καύσης  βιορευστών ύποπτης σύνθεσης και προέλευσης για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή των Φυτειών και σε άλλες περιοχές  της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει άμεσα να ματαιωθούν.
Έχουν αναλυθεί  σε προηγούμενη ανακοίνωση οι λόγοι που επιβάλλουν την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών,  για εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην Περιοχή των Φυτειών. Σήμερα αυτό που πρέπει να τονιστεί και να γνωρίζει ο κάθε πολίτης είναι, ότι το θέμα είναι πολιτικό και εξυπηρετεί ύποπτα οικονομικά συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από παρένθετα πρόσωπα, σε βάρος της τοπικής οικονομίας, σε βάρος των μνημείων της περιοχής και αγνοώντας κι αυτήν ακόμα την υγεία των κατοίκων.
Αν ανοίξει η «Κερκόπορτα» αυτών των βιορευστών, δεκάδες ακόμα τέτοιες μονάδες καρκίνου αναμένονται να στηθούν στην περιοχή των Φυτειών, με ανυπολόγιστες συνέπειες, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά για ένα τεράστιο τοπίο του Νομού.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η πλειοψηφούσα παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου οφείλουν να ζητήσουν συμμόρφωση της αποκεντρωμένης διοίκησης προς τη λογική και να άρει ΤΩΡΑ  τις εγκληματικές αδειοδοτήσεις.
Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουν να πιέσουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, όλες οι συλλογικότητες, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις  και οι κινηματικές δράσεις, όλοι όσοι έχουν διακριτό θεσμικό πολιτικό ρόλο και κυρίως οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας ένα αποφασισμένο λαϊκό κίνημα προστασίας του τόπου και της υγείας των κατοίκων, ένα αποφασισμένο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης  της λογικής.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται στο πλευρό των Φυτειωτών και όλων των αγωνιζόμενων Αιτωλοακαρνάνων και αγωνίζεται μαζί τους για να εμποδιστεί η επιδιωκόμενη καταστροφή.
mpapminiin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου