Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΕΝΤΗΣ: ΚΑΥΣΗ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ. Οριστική ανάκληση των αδειοδοτήσεων πριν τις εκλογές.

 


Η υγιής επιχειρηματικότητα που σέβεται το περιβάλλον, που σέβεται τις ρήτρες {προϋποθέσεις εγκατάστασης} που θέτουν τόσο η Ελληνική Πολιτεία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κυρίως που σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και την ποιότητα ζωής των, είναι καλοδεχούμενες και θα πρέπει να ενθαρρύνονται και από τους θεσμούς της χώρας.
Πέραν τούτων, οτιδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρηθεί σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας αποτελεί παρέκκλιση της λειτουργίας των θεσμών του πολιτεύματος μας, μεταφέροντας έτσι την προάσπιση του “αυτονόητου” στους ίδιους τους πολίτες.
Γίνεται επίσης δηλωτικό, της αταξίας που πιθανά επικρατεί στη διοίκηση, με την ευρύτερη έννοιά της, συμπεριλαμβανομένων του Δήμου, της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης, του Υπουργείου και κάθε αποφασιστικού οργάνου μιας Πολιτείας.
Επί του προκειμένου:
Η προσπάθεια εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ενέργειας με καύση βιορευστών στην περιοχή της τ.κ. Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου παρά την έξυπνα ακολουθούμενη τακτική της δημιουργίας τετελεσμένων με {Ισχυρές} αποφάσεις, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ευδοκιμήσει.
Η αποφασιστικότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου {και όχι μόνο} , ο μη σεβασμός των προϋποθέσεων μαζί με τα δεδομένα από άλλες περιοχές της χώρας που επιχειρήθηκε κάτι παρόμοιο καθώς επίσης και της γειτονικής Ιταλίας που τις έκρινε ως μη αποδεκτές για καμιά περιοχή της επικράτειας της, αποτελούν τα Ισχυρά επιχειρήματα για την ΑΚΥΡΩΣΗ απόφασης, κάθε επιπέδου.
Προς τούτο:
Η επαγρύπνηση των Επιτροπών που συστήθηκαν από θεσμούς και συλλόγους, και η συνεχόμενη κινητοποίηση των κατοίκων με ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και εκδηλώσεις για συμπαράσταση αποτελούν δυνατό μέσον για την οριστική ΈΓΓΡΑΦΗ ανάκληση των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο, πριν από τις Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωπαϊκές εκλογές.
Οι κάθε είδους καταφατικές προφορικές βεβαιώσεις-δηλώσεις, δεν είναι δεσμευτικές για κανέναν. Πόσο μάλλον σε προεκλογική περίοδο.
Τα ενυπόγραφα γραπτά μένουν.
Αυτά Ζητούνται από την τοπική κοινωνία.

Γιώργος Δ. Ζαρέντης

Δημότης Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου