Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιτροπής Αγώνα: Συνάντηση με τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.


Ημερομηνία 13-2-2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ

ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση με τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

 Στις 11-02-2022 στα γραφεία του Κ.Κ.Ε στον Περισσό, μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στις Εχινάδες Νήσους, στις ακτές Αιτωλ/νίας και στις Νήσους Καλάμου και Καστού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, κ. Γιάννη Ζαφείρη, συνάντησαν τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, παρουσία του Βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Νίκο Παπαναστάση και του υπεύθυνου του τομέα Περιβάλλοντος της Κ.Ε κ. Αντώνη Ραλλάτο.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, αφού εξέθεσαν με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στην ίδρυση της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ, καταδίκασαν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΚΙΝ.ΑΛ, που «εναγκαλιζόμενοι» με τους επιχειρηματίες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, προχωρούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους, αγνοώντας επιδεικτικά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε στην Επιτροπή Αγώνα τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ακύρωση της σχεδιαζόμενης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στις Εχινάδες Νήσους και την Αιτωλοακαρνανία, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής. Η δημιουργία ΠΟΑΥ θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής για ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κ.ά.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι για τη δραστική μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον από τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες και ότι καμία απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή και τη συμφωνία των κατοίκων και φορέων της περιοχής, όπως δικαίως διεκδικεί και η Επιτροπή Αγώνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου